Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

De beursvloer van Interclassics 2018 in Maastricht vormde op 11 januari 2018 het decor voor de oprichting van de nieuwe BOVAG-afdeling Dutch Car Restorers, waarin toprestauratiebedrijven worden verenigd.

Dutch Car Restorers is een bestaand samenwerkingsverband van topbedrijven die actief zijn op het gebied van restauratie van carrosserie, techniek en interieur van klassieke auto’s (25 jaar en ouder). De DCR werd opgericht vanuit de vakgroepen Autorestauratiebedrijven en Bekleedbedrijven van de FOCWA. Alleen ondernemers die voldoen aan strenge criteria op het gebied van bedrijfsuitrusting, opgeleid personeel, garanties en vakmanschap worden door DCR toegelaten. De DCR-bedrijven trekken klanten aan uit heel Europa, en soms nog verder. 26 Van deze bedrijven (restauratie- en onderhoud bedrijven en bekleders) hebben zich reeds bij BOVAG gemeld en de verwachting is dat de nieuwe BOVAG-afdeling snel verder zal groeien.

Verdere professionalisering en verbreding van de activiteiten deden DCR recentelijk besluiten om aansluiting te zoeken bij BOVAG, een brancheorganisatie die nog beter bij de ambities en bij de activiteiten van DCR past, onder meer vanwege het netwerk en de lobbykracht van BOVAG.

De Dutch Car Restorers Association is één van de partners in het project ‘Clean & Future Proof Mobility Concepts’ dat door de Europese Unie vanuit het zogeheten EFRO fonds wordt gesubsidieerd. Er is vanuit heel Europa vraag naar het vakmanschap dat Nederlandse autorestaurateurs en bekleders bieden. Mede dankzij de Europese subsidie kan BOVAG-DCR ervoor zorgen dat dit vakmanschap behouden blijft.


Foto: Arno Nijs

Plaats op:
Datum: 12 januari 2018
Bron: BOVAG
Gerelateerde artikelen  
18-08-2017 Nieuws Martin Schilder Groep 50 jaar BOVAG-lid
31-08-2017 Nieuws BOVAG richt zich op ruitschadeherstel
01-09-2008 Nieuws BOVAG lanceert BOVAG Pechhulp
17-08-2016 Nieuws BOVAG in cassatie inzake uitspraak pensioenpremieverdeling
09-07-2009 Nieuws Bovag: geen Lease Service Center
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,15 seconden.