Nieuws  
 

BlackBerry Jarvis identificeert in slechts enkele minuten de zwakke plekken in software van auto’s. Dit heeft CEO John Chen aangekondigd tijdens de North Amercian International Automotive Show (NAIAS) in Detroit. De nieuwe software van BlackBerry is relevant voor de snel veranderende auto-industrie, omdat Jarvis direct de ontwikkeling van complexe software en de supply chain kan versnellen en versimpelen. Daarnaast is Jarvis ook direct toepasbaar in andere markten zoals de gezondheidszorg, industriële automatisering, luchtvaart en defensie.

Jarvis is een op de cloud gebaseerde statistische binaire scanoplossing waarmee kwetsbaarheden in de software van auto’s eenvoudig worden geïdentificeerd. Jarvis scant en levert binnen enkele minuten bruikbare inzichten. Doordat dit voorheen handmatig moest gebeuren, levert de software een enorme tijdsbesparing op.

Een grote uitdaging voor fabrikanten (OEM’ers) is dat er honderden verschillende softwareonderdelen in een voertuig zitten. De meeste hiervan worden geleverd door een uitgebreid netwerk van externe leveranciers. Deze gedistribueerde supply chain heeft veel voordelen, maar zorgt ook voor een grotere kans op fouten die de productie kunnen vertragen of impact hebben op de algemene kwaliteit van de onderdelen.

Gebruikers van Jarvis betalen alleen voor hetgeen ze daadwerkelijk gebruiken. Op deze manier sluit Jarvis aan op de behoeften van iedere OEM’er en zijn software supply chain. Gebruikers krijgen direct online toegang tot Jarvis en kunnen onbeperkt binaire bestanden scannen in elke fase van de softwareontwikkeling. Ook kan het product gebruikt worden om nieuwe software te evalueren en bestaande software te beoordelen. Na het uitvoeren van een scan, hebben de gebruikers direct toegang tot de resultaten via een dashboard waarop adviezen worden weergegeven.

Een aantal autoproducenten is al begonnen met het testen van BlackBerry.

Plaats op:
Datum: 16 januari 2018
Categorie: Fleetmanagement / software
Bron: BlackBerry
Gerelateerde artikelen  
08-12-2017 Nieuws BlackBerry en Qualcomm breiden samenwerking in auto-industrie uit
06-01-2017 Nieuws BlackBerry QNX softwareplatform voor zelfrijdende auto
04-01-2018 Nieuws BlackBerry en Baidu willen ontwikkeling zelfrijdende voertuigen versnellen
29-01-2016 Nieuws Volkswagen roept diesels met onjuiste software terug
12-10-2016 Nieuws Automotive kent in de toekomst vijf pijlers voor verdere ontwikkeling
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.