Nieuws  
 

Tijdens de Autoprof 2018 ontving Denis van Altena, directeur van JAMES Auto Service Nederland uit handen van Harry Filon (directeur – stichting Duurzaam Repareren) het nieuwe certificaat. Tijdens de APK-kennissessie in Gorinchem werd verdere toelichting gegeven over het hoe en waarom van het certificaat.Vanaf 20 mei 2018 is het verwijderen van roetfilters (DPF) wederom bij wet verboden. Deze wetgeving is gepubliceerd in de Staatscourant van 19 juni 2017. Op hoofdlijnen komt het erop neer dat het verwijderen van de DPF verboden is, maar er ook voorwaarden worden gesteld aan het vervangen en reinigen van de systemen (VN/ECE103). Voor de controle komt een belangrijke rol bij de APK-keuringstations te liggen.

De stichting Duurzaam Repareren vindt het van belang dat de professionele en particuliere consument wegwijs wordt gemaakt. Hoe weet men immers dat bij dieselproblemen een DPF niet toch wordt verwijderd, of vervangen door een systeem die niet aan de wettelijke eisen voldoet dan wel ondeugdelijk wordt gereinigd? Het College van de stichting, waarin o.a. de ANWB, fleetowners en leasemaatschappijen zitting hebben, lanceert hiervoor de keurmerken ‘Gecertificeerd Diesel Filter Specialist’ en ‘Erkend Diesel Filter Reconditionering-specialist’.
Het keurmerk komt er in het kort op neer dat bedrijven die dit keurmerk dragen systemen op de juiste wijze vervangen en eventueel op juiste wijze laten reinigen en hierop worden geauditeerd. Hiermee wordt voor de (professionele) consument duidelijk, dat men met dieselproblemen met een gerust hart bij dit bedrijf terecht kan. Hiernaast draagt het voeren van het keurmerk bij aan het professionele imago van het bedrijf en is er een mooie combinatie met de APK-keuring, waar de controle ligt, te maken.
JAMES Auto Service Nederland, een keten van zeventig merkonafhankelijke garagebedrijven, is de eerste keten die het certificaat in ontvangst mag nemen. “Het is een mooie aanvulling op de service van onze garages: zegt Denis van Altena, directeur van JAMES Auto Service Nederland. Alle zeventig bedrijven voeren APK-keuringen uit en in het verlengde hiervan wil je ook eventuele problemen kunnen oplossen. De klanten en professionele opdrachtgevers kunnen er blindelings vanuit gaan dat wij dieselproblemen volgens de nieuwe wetgeving uitvoeren én dat wij hierop gecontroleerd worden door de stichting. Een veilige keuze dus.”

Plaats op:
Datum: 31 januari 2018
Categorie: Onderhoud & ROB
Bron: Stichting Duurzaam Repareren
Gerelateerde artikelen  
17-02-2012 Nieuws JAMES biedt klanten duurzaam repareren
19-04-2018 Nieuws TopCats erkend Diesel Filter Reconditionering-specialist
28-06-2013 Nieuws Leveranciers Arval moeten duurzaam gaan
21-12-2012 Nieuws AEGON gaat certificaat Duurzaam Repareren hanteren
29-06-2012 Nieuws Van Altena sluit zich aan bij JAMES
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.