Nieuws  
 

VACO, de bedrijfstakorganisatie voor de banden- en wielenbranche, heeft vandaag voor het eerst de VACO-Awards voor onderscheidende bandenservicebedrijven uitgereikt. Dat gebeurde tijdens het VACO 80-jarig lustrum evenement  in het Bomencentrum Nederland in Baarn.                              

Tijdens de feestelijke viering van het 80-jarig bestaan presenteerden 9 finalisten uit de voorrondes zich in drie categorieën: Vakmanschap, Goed werkgeverschap en Duurzaam ondernemerschap.

Categorie Vakmanschap
De winnaar van de categorie vakmanschap is Kluinhaar Bandenservice en Design bv.
Dit bedrijf richt zich uitsluitend op het bandenspecialisme. De jury was onder de indruk van het feit dat ze zelfs landelijk een begrip zijn op het gebied van probleemoplossend vermogen en deskundigheid bij banden- en onderstelproblemen. Klanten komen uit het hele land naar Kluinhaar Bandenservice en Design. Om de verwachtingen hoog te houden, worden nieuwe technologieën nauwlettend in de gaten gehouden en de technische kennis voortdurend bijgeschaafd.  Klanten krijgen een schriftelijke terugkoppeling over de mankementen, incl. foto’s.  Deze aanpak wordt positief gewaardeerd, getuige ook de reviews op social media.

Categorie Goed Werkgeverschap
De VACO-Award voor Goed Werkgeverschap ging naar Kees van Gent Banden-Wielen in Wychen. Persoonlijke aandacht voor en betrokkenheid bij alle leden van het team staan hoog in het vaandel bij dit bedrijf, volgens het juryrapport. Het is een bedrijf waar hart voor de zaak en passie voor het vak centraal staan. Als een medewerker een jaar niet ziek is geweest, krijgt hij een cadeau. Elke week wordt er vers fruit aangeboden om gezond eten te stimuleren. Ook als het druk is, heeft de werkgever aandacht voor een persoonlijke touch, zoals worstenbroodjes voor lunch en het betrekken van de partner bij de bedrijfsactiviteiten.

Categorie Duurzaam ondernemerschap
In de categorie Duurzaam ondernemerschap ging de VACO-Award naar de Bandenhal in Tilburg.
De jury was bij het verhaal van dit bedrijf vooral getroffen door de manier waarop ze uit de crisis zijn gekomen. Door omstandigheden gedwongen moesten er keuzes gemaakt worden. De eigenaren hebben zich toen op innovaties gericht waarbij duurzaam werken een belangrijke factor was en nog steeds is. Inmiddels zijn een aantal duurzame en energiebesparende maatregelen uitgevoerd en een aantal andere zullen nog volgen.

In totaal waren er 25 aanmeldingen en per categorie zijn drie bedrijven genomineerd.
De drie finalisten streden om de eindzege door middel van korte pitch filmpjes tijdens de lustrumavond. Meer dan 200 aanwezigen bepaalden wie uiteindelijk de winnaar werd. Cor Molenaar, hoogleraar e-Marketing, presentator en dagvoorzitter, leidde de Award uitreiking in goede banen, na zijn boeiende presentatie over de toekomst van de banden- en wielenbranche.

VACO MVO Plus
VACO Voorzitter Sybrand van Hulst opende het evenement met een belangrijke mededeling over de uitbreiding van de reguliere VACO-certificering: VACO MVO Plus. Dit pakket is ontstaan uit de wens van een aantal VACO-leden om zich beter te kunnen profileren als maatschappelijk verantwoorde ondernemer. Een VACO erkend bedrijf dient, volgens deze nieuwe richtlijnen, te voldoen aan tal van eisen op het gebied van duurzame inzetbaarheid en MVO. VACO MVO Plus kan gezien worden als een nieuwe standaard in de markt. Inmiddels hebben 230 bedrijven zich al aangemeld voor het VACO MVO Plus pakket.

Plaats op:
Datum: 12 maart 2018
Categorie: Awards, Banden
Bron: VACO Vereniging
Gerelateerde artikelen  
10-12-2018 Nieuws Banden- en wielenbranche stelt nieuwe norm met aanvullende certificering …
03-07-2013 Nieuws VACO: slecht gesteld met ‘bandenbewustzijn’ automobilist
09-04-2013 Nieuws Vaco: aantal winterbandenrijders verdrievoudigd
05-11-2009 Nieuws VACO-voorzitter opent eerste Euromaster LeaseServicePoint
29-10-2012 Nieuws VACO start vervolg op winterbandenactie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ďż˝ 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,46 seconden.