Nieuws  
 

Tegelijkertijd het milieu sparen en de bedrijfskosten verlagen, met behulp van technologie die voor optimaal rijgedrag zorgt. Hiervoor heeft Sycada DriveTag ontwikkeld. VodafoneZiggo zet deze technologie als eerste telecomprovider in binnen de bedrijfsvloot.

Via een IoT-chip en bijbehorende smartphone app, met real-time feedback, wordt medewerkers een optimale rijstijl aangeleerd. De voordelen op gebied van brandstof- en CO2 reductie, verkeersveiligheid en voertuigonderhoud zijn aanzienlijk. VodafoneZiggo hoopt hierdoor haar chauffeurs bewuster te maken van hun rijgedrag en de impact daarvan op het milieu en verkeer.

Mindful Driving
Sycada gebruikt de term ‘Mindful Driving’ als beschrijving van deze optimalisatie van rijgedrag. “Het is heel simpel”, vertelt Jesse Stuiver. “Als je bedachtzamer omgaat met het gaspedaal, en je minder laat leiden door de neiging om constant gas te geven of te remmen, kun je tot 30% besparen op je energieverbruik en vergroot je ook nog eens de verkeersveiligheid. DriveTag leert je precies dat.”

De beweging naar reductie van CO2 uitstoot past binnen de MVO filosofie van VodafoneZiggo om de wereld een stukje schoner achter te laten. Eerder werd al het jaarlijkse aantal door monteurs gereden kilometers succesvol verlaagd. Met de inzet van Sycada’s DriveTag wordt nu getracht de hoeveelheid CO2 uitstoot per gereden kilometer en het aantal schades te verlagen.

Plaats op:
Datum: 10 april 2018
Bron: Sycada.Green
Gerelateerde artikelen  
30-07-2018 Achtergrondartikelen Na grijze kentekens is het nu tijd voor de ‘gele revolutie’
12-06-2018 Nieuws Bewust aan de slag met rijgedrag
22-11-2016 Nieuws Slimme app zorgt voor veilig rijgedrag
30-09-2013 Nieuws Lancering open (PH)EV innovatieplatform tijdens ecomobiel
03-06-2013 Nieuws Fleetmanagers hebben (onterecht) vertrouwen in rijgedrag
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.