Nieuws  
 

Er is vorig kwartaal een recordaantal aan gebruikte auto’s geïmporteerd. Autokopers krijgen hierdoor steeds meer behoefte om het grensoverschrijdende verleden van een voertuig te kennen. Dat blijkt ook uit de ruim 1,6 miljoen gratis voertuighistorierapporten van CARFAX die vanaf de lancering vorig jaar via AutoTrack werden gedownload. Als enige autoplatform geeft AutoTrack met deze gratis service consumenten ook inzicht in internationale data.

Nooit eerder was de import van occasions zo hoog. Waar normaal gesproken niet meer dan 50.000 auto's geïmporteerd werden, zijn dat er in dit eerste kwartaal ruim 61.000. Een recordaantal dus. Maar hoe zit het met de grensoverschrijdende gegevens van deze auto’s? Hoe kan een potentiële koper inzicht krijgen in de gegevens van de auto uit het land van herkomst? Waar deze data normaal gesproken nergens verschijnen, vermeldt CARFAX deze internationale data wél op het voertuighistorierapport. Nu de import van occasions zo groot is, is ook de behoefte van consumenten aan transparant inzicht in deze voertuighistorische data gegroeid.

AutoTrack speelt hierop in door de samenwerking met CARFAX ook in 2018 voort te zetten. Dat de consument hier in toenemende mate behoefte aan heeft, blijkt uit de ruim 1,6 miljoen gratis voertuighistorierapporten mét grensoverschrijdende data die in het afgelopen jaar via AutoTrack gedownload zijn. Uit een klantenonderzoek onder 5.600 consumenten blijkt verder dat consumenten de rapporten met een gemiddeld tevredenheidscijfer van 4,1 (op een schaal van 1 tot 5, waarbij 5 het hoogst is) als waardevolle toevoeging zien.

Verrijking rapporten
CARFAX is continue bezig met het verzamelen van meer data en het verrijken van haar rapporten. Zo is er sinds deze maand ook een deel van de onderhoudsdata in te zien. De bedoeling is om dat deel de komende tijd te verhogen. Met het CARFAX rapport krijgen autokopers onder andere informatie over onderhoud, APK-keuringen, kilometerstanden, voorgaande eigenaren en eventuele WOK-status (bij schade van een auto). Ook blijkt uit het rapport of de auto ooit als taxi of huurauto is gebruikt. Belangrijke informatie voor de koper, aangezien meer dan een derde van alle geïmporteerde auto’s uit de VS een negatief verleden heeft. De data helpt autokopers een betrouwbare aankoop te doen.

Plaats op:
Datum: 2 mei 2018
Categorie: Remarketing / Occasions
Bron: AutoTrack
Gerelateerde artikelen  
10-03-2017 Nieuws CARFAX rapport brengt transparantie op Nederlandse occasionmarkt
19-04-2017 Nieuws Occasions populair met Pasen
15-03-2017 Nieuws Aanschaf cabrio's stijgt met het mooie weer
12-04-2018 Nieuws Import record in het eerste kwartaal van 2018
15-11-2016 Nieuws Kleine auto uit A-segment meest geïmporteerd uit Duitsland
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 12,19 seconden.