Nieuws  

ALD Automotive is een proef gestart met de Auto Zelfscan app van AVN Remarketing (Autoinspectie.nl). De Auto Zelfscan app is ontwikkeld om het proces aan het einde van een leasecontract te vereenvoudigen en inzichtelijker te maken. De leaserijder doet namelijk zelf zijn auto-inspectie en krijgt zo beter inzage in de staat van de auto. Hierdoor weten zij direct wat de mogelijke financiële consequenties zijn. De pilot is gestart met 50 leaserijders van ALD Automotive.

Door deze nieuwe manier van inspecteren willen we leaserijders meer transparantie bieden. Frank Alofs, Operations Director bij ALD Automotive licht dit toe: “Vaak wordt de auto achtergelaten bij de dealer en is het verdere traject van afhandeling en inname niet duidelijk. Je kunt bij de inspectie aanwezig zijn, maar dat is niet voor iedere leaserijder mogelijk. De pre-inspectie met de zelfscan maakt deze informatie voor de leaserijder alvast inzichtelijk en hij of zij zal dus minder snel voor verrassingen staan”.

Interessant voor private lease
ALD Automotive richt zich met de proef in eerste instantie op private leaserijders, omdat er juist bij deze groep veel vragen zijn over de inlevering. De applicatie is eenvoudig in het gebruik en een volledige inspectie neemt 10 tot 15 minuten in beslag. De leaserijder maakt vanuit meerdere hoeken met zijn mobiele telefoon foto’s van de auto (interieur en exterieur). Met behulp van voorbeeldfoto’s van soorten schade kan direct bepaald worden of een schade acceptabel is en krijgt de leaserijder zelfs een indicatie van het eigen risico.  

Transparant en efficiënt
Alofs: “Digitalisering van diensten staat hoog op de agenda. We zijn doorlopend op zoek naar oplossingen die de klant ontzorgen. We willen het gebruik van een leaseauto van begin tot eind zo transparant en klantvriendelijk mogelijk inrichten voor de leaserijder.

Plaats op:
Datum: 9 mei 2018
Bron: ALD Automotive
Gerelateerde artikelen  
25-04-2018 Nieuws ALD Automotive start met videoservice voor leaserijders
02-05-2017 Nieuws ALD Automotive helpt leaserijders via WhatsApp
13-12-2017 Nieuws ALD Automotive beste in klantbeleving
06-06-2016 Nieuws Tweedehands leaseauto sneller op de markt door efficiŽntere intake
23-11-2012 Nieuws Alphabet introduceert Driver app voor eigen leaserijders
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ÔŅĹ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,99 seconden.