Nieuws  
 

Vooraanstaande ondernemers in de demontagebranche kiezen, in samenwerking met branchevereniging voor voertuigdemontage Stiba, voor aantoonbaar MVO-beleid met ‘Erkend Duurzaam’.

In samenwerking met vooraanstaande autodemontagebedrijven is gestart met de ontwikkeling van Erkend Duurzaam voor de autodemontage branche. In de gehele automotive sector is namelijk steeds meer vraag naar echt aantoonbaar MVO-beleid. Daarom wordt er een MVO-module ontwikkeld op basis van het reeds zeer succesvolle Erkend Duurzaam programma. “De aanpak van Erkend Duurzaam sluit naadloos aan op de bestaande kwaliteitsnorm Kwaliteitszorg Demontage (KZD) en voldoet volledig aan de internationale norm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ISO 26000”, aldus Albert de Boer van Reclycar.

“Autodemontagebedrijven staan aan het begin van de recyclingketen. Zij leveren daarmee al meer dan 20 jaar een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie”, zegt De Boer. Met het Erkend Duurzaam certificaat toont het autodemontagebedrijf aan dat de bedrijfsvoering aan de hoogste standaarden voldoet. Er wordt gekeken naar diverse duurzame aspecten zoals personeelsbeleid, veiligheid, milieubescherming en de inzet van duurzame productiemiddelen. Door het aanbrengen van enkele veranderingen zorgt dit naast een betere leefomgeving ook voor diverse kostenbesparingen.

Plaats op:
Datum: 22 mei 2018
Bron: Erkend Duurzaam
Gerelateerde artikelen  
26-03-2018 Nieuws Schadenet gecertificeerd als Erkend Duurzaam
04-09-2012 Nieuws VNA: premium-variant Erkend Duurzaam goed voor leasemijen
18-11-2016 Nieuws Certificaat Erkend Duurzaam Plus voor Van Mossel Automotive Groep
15-02-2011 Nieuws Alle 121 Nederlandse Toyota dealers 'Erkend Duurzaam'
28-02-2019 Nieuws Dealerbedrijven van Emil Frey Nederland erkend duurzaam plus
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,05 seconden.