Nieuws  
 

Onder ruime belangstelling opende KwikFit in Utrecht zijn eerste energieneutrale garage. Wethouder Kees Geldof was namens de gemeente Utrecht aanwezig om samen met Peter Wierikx, Sales Director KwikFit, en Patrick Sturkenboom, Filiaalmanager van KwikFit de vestiging aan De Heldinnenlaan 6 in Utrecht officieel te openen. Deze nieuwe vestiging is gebouwd volgens de nieuwste standaarden op het gebied van CO2-neutraal bouwen en heeft, uniek voor de autobranche, het hoogste energielabel A++++.
 
Door een aantal slimme energiebesparingen heeft de nieuwe vestiging van KwikFit in Utrecht het hoogste energielabel A++++ verkregen. Energie wordt bespaard door het pand te verwarmen met all-electric warmtepompen en vloerverwarming. Een gasaansluiting is daardoor niet meer nodig. De energie wordt opgewekt met circa 180 zonnepanelen op het dak van het pand. Deze innovaties zorgen samen voor een CO2 reductie van ongeveer 21 ton per jaar[1]. Een andere slimme energiebesparing is de verlichting van het pand: de binnen- en buitenverlichting van het pand worden uitgevoerd in LED verlichting met een hoge lichtstroom per watt. Ook wordt de verlichting met uitzondering van de werkplaats en de receptie geschakeld met bewegingsdetectoren.

KwikFit heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan en streeft ernaar om groen te opereren binnen de autoservice branche. De energieneutrale garage in Utrecht is een pilot en dient als onderdeel van een bredere strategie om duurzaam te ondernemen. Nieuwbouw panden of panden die fors verbouwd worden, komen als eerste in aanmerking om energieneutraal gemaakt te worden.

Plaats op:
Datum: 29 mei 2018
Bron: Kwikfit
Gerelateerde artikelen  
23-11-2017 Nieuws Nieuwe KwikFit-vestiging wekt eigen energie op
11-12-2017 Loopbaan Erik van Rumund nieuwe Manager Corporate Sales bij KwikFit
11-04-2018 Loopbaan Barry Davelaar start als Manager Corporate Sales bij KwikFit
13-06-2017 Nieuws KwikFit ondertekent zelfverklaring ISO 26000
04-06-2012 Nieuws Lexus in pand van Louwman Exclusive Cars
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.