Nieuws  
 

De Franse investeringsmaatschappij Meridiam heeft Allego, de onafhankelijke aanbieder van laadoplossingen voor elektrische voertuigen in Europa, overgenomen van netwerkbedrijf Alliander. Meridiam is een toonaangevende speler op het gebied van duurzame investeringen in en het lange termijn beheer van infrastructuurprojecten.

De EV-markt zal naar verwachting het komende decennium exponentieel groeien. In Europa zal in 2030 naar verwachting 30 tot 40 procent van de verkoop van nieuwe auto's elektrisch zijn. De sector begeeft zich in een fase dat het steden significant kan helpen de klimaatverandering aan te pakken en lokale luchtvervuiling te verminderen.

Deze groei vraagt om innovatieve en robuuste oplossingen, die bedrijven en gemeenten de zekerheid geven dat ze altijd toegang hebben tot state-of-the-art laadoplossingen en bovendien in staat zijn de impact van elektrische voertuigen op het energienet te beheersen. Allego heeft de laatste jaren veel expertise en ervaring opgebouwd in alle EV gerelateerde laadinfrastructuur (opladen thuis, op het werk, in de openbare ruimte, langs de snelwegen en het openbaar vervoer) die cruciaal zullen zijn voor de verdere ontwikkeling van de Europese markt voor elektrische mobiliteit.

Allego is de toonaangevende aanbieder van laadoplossingen in Europa en is gespecialiseerd in de ontwikkeling van laadinfrastructuur en daar aan verbonden cloud-based services. Allego bevindt zich momenteel in een sterke groei- en implementatiefase in heel Europa.

Meridiam's lange termijn- en ontwikkelingsgerichte benadering zullen de unieke onafhankelijke positie van Allego in de EV-markt, essentieel voor de huidige én toekomstige successen, bewaken. Dit geeft het Allego en zijn medewerkers het lange termijn perspectief bieden dat nodig is om de leidende rol in de sector te versterken.

Meridiam en Allego zullen gezamenlijk het project Mega-E (Metropolitan Greater Areas Electrified) verder ontwikkelen. Dit door de Europese Commissie gesteunde project heeft tot doel 322 Ultra-Fast laadlocaties te realiseren, waaronder 39 multimodale slimme laadhubs in ten minste 10 grootstedelijke gebieden in Europa.

Plaats op:
Datum: 1 juni 2018
Bron: Meridiam
Gerelateerde artikelen  
15-01-2019 Nieuws 12.000 laadpunten in Europa door Allego en GIREVE
07-01-2016 Nieuws Allego en Vandebron maken elektrisch rijden schoner
02-05-2018 Nieuws EU-commissie co-financiert MEGA-E project met 29 miljoen euro
11-07-2018 Nieuws LeasePlan en Allego versnellen overgang naar emissievrije mobiliteit
13-04-2016 Nieuws BMW en Allego presenteren slimme mobiliteitsoplossingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,08 seconden.