Nieuws  
 

VWE Automotive is in eerste instantie opgericht om te helpen bij de administratieve handelingen rondom export en is doorgegroeid tot RDW provider. Daarnaast is VWE ontwikkeld tot dat specialist met een full service online diensten platform. De oprichter en creatieve geest achter deze enorme transitie, Ton Vestering, verruild na 28 jaar zijn zetel als aandeelhouder.  

De stap om de dagelijkse leiding uit handen te geven is een aantal jaren geleden in gang gesteld met de komst van Piet Renses. De voornaamste reden om dit te doen is volgens Ton; “VWE is inmiddels een groot bedrijf dat door een ondernemende directeur geleid moet worden in plaats van een creatieve ondernemer”.

Jongste ondernemer
Het ondernemen zat er bij Ton Vestering al vroeg in. In 1975 startte Ton zijn eigen occasionbedrijf en leerde in die tijd dat de branche niet uitblonk in het vervullen van administratieve handelingen. Toen hij, net na de val van de Berlijnse muur, in 1990 zijn autobedrijf kon verkopen twijfelde hij niet en ging hij met deze enorme kans aan de slag, Vestering Worldwide Export (VWE) werd opgericht.

Vanaf de start van het bedrijf is er altijd ingezet op nieuwe technologieën en dat is nog steeds zo. “Het zit in mijn DNA om blij te worden van de kansen die nieuwe technologieën ons bieden. Door het automatiseren van al onze diensten en processen de afgelopen jaren en de ontsluiting daarvan via internet en mobiel, is het bedrijf inmiddels uitgegroeid tot een omvangrijk diensten- en dataplatform voor de autobranche met meer dan 150 medewerkers.”

“Ik ben nu 62, gezond en klaar voor een volgende stap in mijn leven. Door deze stap zal ik meer tijd en ruimte in mijn hoofd krijgen voor veranderingen.” Als eigenaar zal Vestering een actieve en betrokken aandeelhouder blijven.

Plaats op:
Datum: 5 juni 2018
Bron: VWE
Gerelateerde artikelen  
21-02-2017 Nieuws VWE lanceert Voorraad Nederland
29-08-2017 Loopbaan Nieuwe CFO voor Koopman Logistics Group
11-02-2016 Nieuws RDC kiest voor samenwerking met Autosociaal
18-04-2018 Achtergrondartikelen Regts tevreden over Transscope: stabiele partner
03-01-2018 Nieuws CED Group maakt zich met nieuwe eigenaar sterk voor toekomst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.