Nieuws  
 

Het doelgroepenvervoer in gemeente Zwolle wordt vanaf 2025 volledig met zero-emission voertuigen uitgevoerd. Deze ambitie hebben gemeente Zwolle en vervoersbedrijf Munckhof uitgesproken met de ‘Coalition of the Willing’.

In de Coalition of the Willing hebben diverse overheden, vervoersbedrijven en brancheorganisaties in het personenvervoer afspraken gemaakt over het verduurzamen van het vervoer. Conform het klimaatakkoord van Parijs moet iedereen milieumaatregelen nemen voor een beter klimaat. In de Coalition of the Willing nemen partijen in het personenvervoer deze verantwoordelijkheid. Zo ondersteunt de coalition het onlangs gesloten Bestuursakkoord Zero Emission Doelgroepenvervoer. Voor Munckhof betekent de ondertekening van het convenant dat het personenvervoer steeds milieuvriendelijker uitgevoerd wordt. De gemeente Zwolle geeft hiermee invulling aan haar wensen voor duurzaam personenvervoer in de gemeente.

Zero-emission voertuigen
Het vervoer in de regio Zwolle is begin 2018 opnieuw aanbesteed. Munckhof kwam als winnaar uit de bus. Het vervoer wordt vanaf de zomer uitgevoerd met milieuvriendelijke (groengas)voertuigen. Ondanks dat dit al een stap in de goede richting is, zal het vervoer op termijn uitgevoerd worden met zero-emission voertuigen. Zero-emission voertuigen zijn voertuigen die geen milieuvervuilende uitstoot hebben. Denk bijvoorbeeld aan elektrische of met waterstof aangedreven voertuigen.

Plaats op:
Datum: 11 juni 2018
Categorie: Openbaar Vervoer
Bron: Munckhof
Gerelateerde artikelen  
16-03-2011 Nieuws Amsterdam: 3 miljoen voor elektrische auto’s uitgegeven
27-08-2013 Nieuws HTM bespaart op schadekosten met Transscope blackbox
09-11-2010 Nieuws Amsterdam wint de E-Visionary Award
19-04-2018 Nieuws Thema Ecomobiel 2018: Towards Zero Emission
01-05-2017 Nieuws Op lange termijn nieuwe opgaven om groei mobiliteit op te vangen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1 seconden.