Nieuws  
 

Binnen veel organisaties is mobiliteit één van de grootste veroorzakers van CO2 uitstoot. Niet alleen medewerkers die in een (lease)auto of bedrijfswagen rijden zorgen hiervoor, maar ook het woon-werk verkeer levert een grote bijdrage.

TURNN Green richt zich op het besparen van brandstof, verlagen van de CO2 uitstoot en het belonen van medewerkers voor zuinig rijgedrag. Dit geeft je als werkgever de mogelijkheid om hier op motiverende wijze mee aan de slag te gaan. Door het opzetten van competities wordt zuinig rijgedrag gestimuleerd en zijn beloningen te verdienen op individueel- en teamniveau.

De positieve insteek van het programma heeft zich bewezen. Zo geeft Udo Waltman, directeur van het bedrijf SGS Search, ook aan. “SGS Search werkt veel op locatie bij klanten, voor het inspecteren en analyseren van de (gebouwde) omgeving, en medewerkers maken dan ook behoorlijk wat kilometers. Om de CO2 uitstoot te verlagen besloten wij op een positieve manier actie te ondernemen en zijn daarom gestart met TURNN Green. Niet alleen omdat het de medewerkers eenvoudig inzicht geeft in het rijgedrag, maar ook omdat de focus ligt op die positieve benadering.”

En met resultaat! Nadat TURNN Green een jaar is ingezet zegt 82% van de deelnemers zich meer bewust te zijn geworden van het rijgedrag. Het brandstofverbruik is 3,5% gedaald en dat betekent minder kosten én minder CO2 uitstoot. Dit past niet alleen goed bij de duurzame ambities van het bedrijf, maar is ook goed voor de veiligheid op de weg.

 

Plaats op:
Datum: 12 juni 2018
Categorie: Rijvaardigheid / verkeersveiligheid
Bron: TURNN Green
Gerelateerde artikelen  
14-03-2013 Nieuws Lean and Green Solutions-certificaat voor TomTom
20-07-2018 Nieuws Bestuurder bestelbus niet bewust bezig met CO2-uitstoot
05-03-2012 Nieuws Univé introduceert e-support voor de zakelijke markt
14-09-2017 Nieuws Buiten de spits rijden wordt nu beloond in Rotterdamse regio
10-04-2018 Nieuws Sycada en VodafoneZiggo introduceren Mindful Driving
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.