Nieuws  

Elke klant kan zijn nieuwe Opel Insignia geheel naar eigen smaak aankleden, dankzij het personaliseringsprogramma Opel Exclusive. De Insignia-klant kan de kleur van de Grand Sport, Sports Tourer of Country Tourer dankzij Opel Exclusive helemaal zelf bepalen en de auto aankleden met onder meer exclusieve lichtmetalen wielen. Zo wordt elke Insignia een persoonlijk visitekaartje. Het bouwen van een Opel Insignia Exclusive vergt een speciale aanpak; niet alleen voor Opel, maar ook voor de klant.Kopers van een Opel Insignia kunnen met Opel Exclusive kiezen uit vijftien speciale, exclusieve kleuren als aanvulling op de tien standaard Insignia-kleuren. Er is keuze uit de Exclusive-kleuren Pure Black, Racing Grey, Light Champagne, Scorpio Grey, Tabacco Brown, Electric Yellow, Darksea Blue, Shiny Grey, Tornado Blue, Power Blue, Panther Black, Greenery, Dynamic Orange, Vanity Red en Glory Red. Klanten die hun Insignia een nóg persoonlijker touch willen geven, kunnen ook zelf de kleur bepalen. Er zijn maar liefst 16 miljoen mogelijkheden.

En de expert doet de rest
Hoe verloopt het samenstellen van een Insignia Exclusive? De eerste stap is een bezoek aan de Opel-dealer. De klant overhandigt hier bijvoorbeeld een kleurmonster in de vorm van een foto, kleurcode of voorwerp. Vervolgens kan de productie van de unieke Insignia starten, te beginnen in de fabriek in Rüsselsheim. Na een duik in het dompelbad in de spuiterij, waar de basislaag wordt aangebracht, wordt de carrosserie tijdelijk verwijderd van de reguliere productielijn.

De Exclusive-experts zijn ondertussen al aan de slag gegaan. Zelfs weken voordat ze daadwerkelijk de carrosserie aanraken, zijn ze al begonnen met het ontwikkelen van de kleur van de auto. Geleidelijk aan wordt er gezocht naar een match met de gewenste kleurvoorkeur van de klant. Zodra de experts klaar zijn, ontvangt de klant een kleurstaal in de vorm van een 15 centimeter lang schaalmodel. Na goedkeuring wordt ongeveer 9 kilogram van deze lak gemaakt. Dit is meer dan genoeg lak om de carrosserie, de dakantenne, spiegelkapbehuizing en andere onderdelen van de gekozen kleur te voorzien. De precieze kleurformule wordt gearchiveerd en de klant ontvangt een persoonlijk ‘kleur-ID’. Dit kan ook gevonden worden in de auto, mocht de lak opnieuw nodig zijn in de toekomst. Zodra alle onderdelen gespoten zijn, keert de carrosserie terug naar de assemblagelijn. De Insignia Exclusive wordt vervolgens volledig afgebouwd in een met computers gecontroleerd proces.

Meer dan alleen spuitwerk
De mogelijkheden van Opel Exclusive gaan nog veel verder dan alleen het kiezen van een unieke kleur. Zo kunnen klanten hun droomauto aankleden met een High Gloss Black Exterior: zaken als de grille-omlijsting, mistlampen, raamlijsten en dakrails (alleen Sports Tourer en Country Tourer) worden dan in hoogglans zwart uitgevoerd. Speciale lichtmetalen 18- en 20-inchwielen, perfect afgestemd op de dynamische uitstraling van Opels vlaggenschip, zijn eveneens verkrijgbaar. Het interieur kunnen Exclusive-klanten verder personaliseren met unieke ledersoorten en decoratieve elementen, die ook gecombineerd kunnen worden met reguliere Insignia-opties. Zelfs een smartphonecover met Opel Exclusive-logo is leverbaar in de gekozen kleur.

Plaats op:
Datum: 10 juli 2018
Bron: Opel Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
22-02-2017 Nieuws Opel introduceert nieuwe Insignia tijdens de Autosalon
11-08-2017 Video Ad Vasen over de nieuwe Opel Insignia
14-01-2019 Nieuws Opnieuw mijlpaal voor Opel Insignia
26-04-2012 Nieuws 500.000e Opel Insignia rolt van de band in Rüsselsheim
22-03-2017 Nieuws Insignia van Opel voorzien van veel veiligheidssystemen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.