Nieuws  
 

Technologiestad Delft is de eerste gemeente ter wereld waar een laadpaal voor elektrisch rijden is uitgerust met een Automatische Externe Defibrillator (AED). Deze Nederlandse uitvinding wordt gezien als dé oplossing voor het schrijnende tekort aan goede AED-locaties.
 
AED’s zijn apparaten waarmee hulpverleners een elektrische schok toe kunnen dienen aan een persoon met een hartstilstand zodat diens hart weer het juiste ritme krijgt. Elk jaar kunnen er in Nederland 2500 mensen gered worden van de dodelijke gevolgen van een hartstilstand, als er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt met een AED.
 
Levensreddende samenwerking     
Er is in Nederland een groot gebrek aan openbare locaties voor de plaatsing van AED’s die 24 uur per dag bereikbaar zijn. De Delftse organisatie City AED pakt dit probleem aan door openbare laadpalen voor elektrisch rijden uit te rusten met AED’s. Deze laadpunten zijn goed zichtbaar en worden op centrale punten in de woonwijk geplaatst, waardoor ze makkelijk bereikbaar zijn. De laadpaal in de woonwijk krijgt zo opeens een levensreddende functie.
 
City AED werkt samen met laadpalenleverancier EVBox om de AED-paal mogelijk te maken. EVBox levert de laadpaal die met een AED wordt uitgerust. City AED beheert de AED en zorgt ervoor dat deze ten allen tijden goed functioneert. De AED functioneert door de ingebouwde accu altijd zelfstandig, dus bijvoorbeeld een stroomuitval heeft geen effect op de AED zelf.
De eerste oplaadpaal met AED is geplaatst aan de Willem van Aelststraat 20 in de wijk Vrijenban te Delft.

Plaats op:
Datum: 18 juli 2018
Categorie: Elektrisch rijden
Bron: EV Box
Gerelateerde artikelen  
07-12-2018 Nieuws EVBox wint gerenommeerde CES innovation award
11-05-2011 Nieuws Centraal Beheer zet in op elektrisch
11-07-2018 Nieuws EVBox neemt Franse branchegenoot EVTronic over
11-07-2016 Nieuws Eerste vehicle-to-grid laadpaal goedgekeurd
26-05-2016 Nieuws Laadpaal waarmee auto elektriciteit aan het net kan leveren
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.