Nieuws  
 

De leden van de Vereniging van Berging- en Mobiliteitsspecialisten nemen standaard bij een uitruk (veel) extra water mee. Want doordat in het land weeralarm Code Oranje is afgegeven, hebben niet alleen auto’s het zwaar en begeven het, maar ook de inzittenden puffen en zweten. De bergers vinden het daarom niet meer dan logisch dat zij – die meestal als eerste bij een pech- of ongeval zijn – een behoorlijk tandje bijzetten. Daar hoort op deze dagen ook de verstrekking van gratis water bij. Net als wegslepen naar een veilige plek. Niet naar de volgende afrit, maar nu naar een plek mét voorzieningen. Dit zónder daarvoor een passende vergoeding van de wegbeheerder te ontvangen.

Dichte netwerk is extra voordeel
Rob de Jong, voorzitter van de Vereniging Berging- en Mobiliteitsspecialisten (VBM) “Onze leden hebben deze dagen extra oog voor gestrande automobilisten. Uit voorzorg hebben ze extra water bij zich en kijken ze extra goed naar hoe de mensen reageren. De hitte maakt het voor iedereen extreem zwaar; óók voor onze mensen in hun verplichte oranje veiligheidskleding. Nu worden onder deze pittige omstandigheden álle gestrande automobilisten, ongeacht of zij lid zijn van pechhulpdiensten of niet, weggesleept om te voorkomen dat zij onnodig lang op de vluchtstrook langs de snikhete weg op hun pechhulpdienst moeten wachten. Op een veilige plek met voorzieningen kunnen zij dan de komst van hun hulpdienst afwachten. De VBM-leden zetten er met deze omstandigheden een flinke tand bij om ergere problemen te voorkomen. Het snel bellen van 112 is voor de weggebruiker met deze weersomstandigheden cruciaal!”

Gratis verkoeling en gratis verplaatsen
Rob de Jong vervolgt: “Toen wij van Rijkswaterstaat de melding kregen dat zij vanwege het weer en het weeralarm (zelfs al van code geel naar code oranje) overschakelen naar het protocol Extreem Weer voor Incident Management, hebben wij direct onze leden geïnformeerd voldoende water mee te nemen als zij uitrijden. Want als mensen zélf hun pechgeval melden, wordt er door RWS niet automatisch een Incidentmelding gedaan. Daardoor kan het gebeuren dat mensen langer dan wenselijk in de hitte langs de kant van de weg staan. Onze inzet is dat wij hen ofwel meenemen naar onze basis ofwel wij zetten hen in deze periode gratis af op een veilige plek met voorzieningen als zij op hun eigen hulpdienst willen wachten. Maar altijd krijgen zij van onze mensen tijdens deze omstandigheden genoeg te drinken. Voor onze bergers is het even aanpoten, maar de planningen zitten perfect in elkaar en we hebben geen last van de vakantieperiode.”

Plaats op:
Datum: 30 juli 2018
Categorie: Onderhoud & ROB
Bron: Vereniging van Berging- en Mobiliteitsspecialisten - VBM
Gerelateerde artikelen  
25-06-2019 Nieuws Automobilist in de hitte slecht voorbereid op pad
22-07-2019 Nieuws Ontbrekende procedures maken berging elektrische auto levensgevaarlijk
02-04-2019 Nieuws Sneller uit de file met strategische inzet bergers
19-09-2018 Nieuws Overheid maakt werk van veilige en duurzame mobiliteit
16-04-2010 Nieuws Ditzo introduceert Prepaid Pechhulp
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,56 seconden.