Nieuws  
 

De Goodyear Tire & Rubber Company gaat bandcomponenten testen in de ruimte als onderdeel van een onderzoeksproject in het Amerikaanse laboratorium in het internationale ruimtestation (ISS).Goodyear gaat in de microzwaartekrachtomgeving van het ruimtestation onderzoek doen naar de vorming van silicadeeltjes, een veelgebruikt materiaal in banden voor de consumentenmarkt. Door op deze manier kennis te verzamelen, kunnen de technici van Goodyear bepalen of verder onderzoek moet worden gedaan naar de toepassing van unieke vormen van geprecipiteerd silica in banden.

Goodyear deed de aankondiging tijdens de onderzoeks- en ontwikkelingsconferentie voor het ISS, die in San Francisco werd gehouden.

Bij recente wetenschappelijke experimenten in microzwaartekracht zijn unieke morfologieën gecreëerd die mogelijk kunnen worden gebruikt voor de ontwikkeling van beter presterende producten. Als bij het onderzoek van Goodyear in het ISS een doorbraak wordt bereikt, kan dit resulteren in verbeteringen in brandstofzuinigheid en andere prestatiefactoren.

Het onderzoek wordt uitgevoerd op basis van een overeenkomst met het Center for the Advancement of Science in Space (CASIS), de organisatie die namens NASA het beheer voert over het Amerikaanse laboratorium in het ISS ruimtestation.


Plaats op:
Datum: 8 augustus 2018
Categorie: Banden
Bron: Goodyear Dunlop Tires Europe B.V.
Gerelateerde artikelen  
18-08-2017 Nieuws Goodyear komt als eerste uit de bus
14-03-2019 Nieuws Zelfrijdende voertuigen stellen andere eisen aan banden
15-09-2017 Nieuws Proef van Goodyear met intelligente beheeroplossing
15-02-2011 Nieuws Goodyear 'blimp' weer in de lucht
01-05-2017 Nieuws Goodyear opent nieuw testlaboratorium in Luxemburg
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,07 seconden.