Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

Vredestein - sinds 2001 een vertrouwd merk van klassiekerbanden - merkt dat de vraag naar youngtimers sterk groeit en breidt het portfolio daarom uit met youngtimerbanden. De eerste youngtimerband verschijnt in september 2018 op de markt en is speciaal ontwikkeld voor de legendarische Audi Ur Quattro. Niemand minder dan voormalig Formule 1-kampioen én Vredestein-ambassadeur Jochen Mass heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van deze band.


“Auto’s uit de jaren ’70, ’80 en ’90, de zogeheten youngtimers, worden steeds meer gewaardeerd. Ze staan bovendien op het punt om klassieker te worden”, zegt Jochen Mass. “Jammer genoeg zijn bandenfabrikanten al gestopt met het produceren van originele banden. Een eigenaar wordt daardoor gedwongen om modernere banden onder hun youngtimer te monteren. Het resultaat is dat er soms combinaties ontstaan die vanuit een designoogpunt niet echt smaakvol zijn.”

Passend loopvlak, sierlijk wangontwerp, de hoogste kwaliteit
Vredestein gelooft dat een voor youngtimers ontwikkeld kwaliteitsproduct met retrolooks de betere keuze is. “De waarde van youngtimers groeit. Met retrobanden, passend bij het tijdsbeeld, blijft de magie van een youngtimer behouden. We geven de youngtimerbanden een passend loopvlak en een sierlijk wangontwerp, maar produceren de band wel volgens de nieuwste productiemethodes en strengste kwaliteitseisen. De rijder van een youngtimer krijgt dus optimale grip gecombineerd met retrolooks.”

Vredestein brengt de allereerste youngtimerbanden uit onder de naam Sprint+. In september 2018 verschijnt de allereerste band. Dat is direct een hele bijzondere: de 215/50 R15 voor de legendarische Audi Ur Quattro. Deze bandenmaat (prijs nog onbekend) is lange tijd niet leverbaar geweest. “In de eerste helft van 2019 verwachten we ongeveer tien bandenmaten voor youngtimers te kunnen aanbieden”, zegt Michele Sala, Group Product Manager Passenger Vehicle Tyres bij Apollo Vredestein.

Vredestein houdt intensief contact met belangrijke bandendealers en historische autoclubs om te onderzoeken naar welke youngtimerbandenmaten vraag bestaat. Onder meer banden voor populaire youngtimermerken als Porsche, Jaguar, Mercedes-Benz, BMW en Alfa Romeo worden onderzocht.

Plaats op:
Datum: 22 augustus 2018
Categorie: Banden
Bron: Apollo Vredestein B.V.
Gerelateerde artikelen  
27-09-2018 Nieuws Apollo Vredestein levert banden voor Volkswagen Touareg
02-03-2016 Nieuws Apollo Vredestein lanceert nieuwe premium zomerband
13-02-2017 Nieuws Vredestein wordt als officiële bandenpartner hoofdsponsor van Mille Miglia …
11-09-2019 Nieuws Next-generation e-bike-band van Vredestein
06-09-2019 Nieuws Nieuwe gravel all-rounder van Vredestein
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 6,22 seconden.