Nieuws  
 

Een deelauto wint niet alleen in eigen stad en land aan populariteit, maar ook tijdens een reis naar het buitenland blijkt dit een zeer geliefd vervoersmiddel. Dat blijkt uit recente cijfers* van car2go, marktleider op het gebied van autodelen. Het aantal buitenlandse car2go-ritten is in de eerste helft van 2018 met 42 procent gestegen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bij Nederlandse members ligt dit percentage zelfs op 57 procent. Niet alleen tijdens zakenreizen, maar ook tijdens de vakantie pakken steeds meer members regelmatig een car2go.

Over de grens maken Nederlandse members de meeste ritten in Berlijn. Op twee staat Rome, waar je sinds deze zomer met een cabrio van car2go de stad kunt doorkruisen. De top 5 van populairste steden is als volgt:

1. Berlijn
2. Rome
3. Milaan
4. Hamburg
5. Rijnland (Düsseldorf en Keulen)

Italianen en Duitsers rijden elektrisch in Amsterdam
Verder maken Nederlanders in de steden Stuttgart, München, Florence, Frankfurt en Turijn graag gebruik van een deelauto. Omgekeerd kiezen buitenlandse toeristen in Amsterdam ook steeds vaker voor een car2go. Van alle buitenlandse members stappen vooral Italianen (52%) en Duitsers (38%) in een elektrische smart fortwo bij een bezoekje aan onze hoofdstad.

“Het grote aantal members dat car2go in het buitenland gebruikt, bevestigt dat flexibel autodelen niet alleen in eigen land een rol speelt. Voor velen is flexibele mobiliteit ook tijdens de vakantie niet meer weg te denken”, aldus Olivier Reppert, CEO van car2go.

Eén account, 14 Europese steden
Voor Amsterdamse members staan in 14 andere Europese steden in totaal rond de 8.000 auto’s van car2go tot hun beschikking; van elektrische smarts tot de nieuwste Mercedes-Benz-modellen. Om over de grens een car2go te gebruiken, moeten members alleen de lokale gebruiksvoorwaarden accepteren. Vervolgens kunnen zij hun account op elk gewenst moment in Duitsland, Italië, Spanje of Oostenrijk gebruiken.

Van vliegveld naar hotel
Wie zijn vakantie ontspannen wil beginnen of afsluiten, kan in 12 Europese steden van en naar het vliegveld rijden in een car2go. Ook sightseeing is ideaal met car2go: bestuurders zien een stuk meer van de omgeving en kunnen zich helemaal vrij verplaatsen. Hiervoor zijn de car2go-pakketten heel geschikt; hiermee huurt een member de car2go-auto voordelig voor een halve of hele dag. Deze kunnen in Wenen en in alle steden in Duitsland (behalve in Stuttgart) en Italië worden geboekt.

Plaats op:
Datum: 23 augustus 2018
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: car2go
Gerelateerde artikelen  
11-01-2018 Nieuws Forse groei Car2go
14-04-2017 Nieuws Amsterdammers gebruiken deelauto vooral voor vrijetijdsbesteding
30-03-2017 Nieuws Autodelen in Europa groeit
05-02-2018 Nieuws Autodelen groeit steeds sneller
12-12-2017 Nieuws Autodelen in de lift
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,13 seconden.