Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

ALD Automotive is de nieuwe mobiliteitspartner van het Nuon Solar Team van de TU Delft. De komende twee jaar ondersteunt ALD het Nuon Solar Team. De samenwerking is gericht op twee races waar het Nuon Solar Team aan gaat deelnemen: de World Solar Challenge 2019 (Australië) en de Solar Challenge van 2020.  

Lonneke van der Horst, Marketing & Strategy Director bij ALD Automotive: “Met deze samenwerking kunnen we kennis uitwisselen en meer aandacht vragen voor alternatieve brandstoffen zoals zonne-energie. Zowel bij het brede publiek als binnen de mobiliteitssector. Als sponsor ondersteunen we het Nuon Solar Team door een Opel Vivaro team-bus beschikbaar te stellen. Daarnaast zullen we actief verslag doen van de prestaties van het team tijdens de races via verschillende mediakanalen.”

World Solar Challenge
Het Nuon Solar Team doet volgend jaar mee aan de World Solar Challenge. Dit is een tweejaarlijkse wedstrijd voor zonnewagens, auto's die rijden op zonne-energie. De wedstrijd, die in 1987 voor het eerst gehouden werd, gaat dwars door Australië over een afstand van ruim 3000 kilometer. Daarmee geldt het als de grootste zonnewedstrijd ter wereld.

Nuon Solar Team
Het Nuon Solar Team bestaat uit tien studenten van de TU Delft. Met hun technische kennis, creatieve inzichten en praktische manier van handelen heeft het team maar één doel; de slimste zonneauto ter wereld maken. Dat doen ze goed: in 2017 kwamen de Delftenaren bij de World Solar Challenge na vijf dagen als eerste over de finish in Adelaide. Het was de zevende keer dat ze wereldkampioen zonneracen werden.

Plaats op:
Datum: 21 augustus 2018
Bron: ALD Automotive
Gerelateerde artikelen  
08-11-2011 Nieuws Nuon Solar team op Automotive Seminar Loyens & Loeff
05-10-2017 Nieuws Solar Team Eindhoven rijdt op Bridgestone banden
27-02-2013 Nieuws Terberg sponsort bouw gezinsauto op zonne-energie
11-09-2012 Nieuws Nuon: ‘Elektrisch vervoer staat op doorbreken’
01-02-2018 Nieuws Enpuls start met Flex Challenge
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,03 seconden.