Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

Opel deelt met zijn nieuwe conceptauto, de GT X Experimental, zijn visie op de spannende en efficiënte mobiliteit van de toekomst. Deze gedurfd vormgegeven, slechts 4,06 meter lange, volledig elektrische, compacte vijfdeurs SUV heeft de uitstraling van een coupé en loopt over van innovatieve ideeën.De GT X Experimental belichaamt Opels merkwaarden en toekomstvisie en legt de basis voor de producten in het kader van het strategische toekomstplan PACE!, dat Opel afgelopen november presenteerde.

“Met ons plan PACE! hebben we duidelijk voor ogen hoe we een succesvolle toekomst voor Opel willen creëren. Onze focus op een sterke merkidentiteit, gebaseerd op onze merkwaarden – Duits, bereikbaar en spannend – speelt een integrale rol bij onze terugkeer naar duurzaam succes. Onze nieuwe conceptauto laat zien hoe wij deze waarden tot leven brengen in onze toekomstige producten. Onze design- en ontwikkelingsteams hebben deze pijlers ultiem vormgegeven in de Opel GT X Experimental. Dit conceptmodel geeft een duidelijk beeld van hoe we bij Opel kijken naar de mobiliteit van de toekomst”, aldus Lohscheller.

Tijdens de ontwerpfase begon Opel het ingrijpende proces van zelfreflectie en heroverweging van zijn merkwaarden. Opel kijkt terug op 156 jaar industriële activiteit – in het begin fijnmechanica en vervolgens bijna 120 jaar de ontwikkeling en productie van auto’s, met voortdurende toewijding aan het bereikbaar maken van relevante en innovatieve technologie. De specifieke Opel-kenmerken die in de gehele historie van het merk zichtbaar zijn, zijn deze drie merkwaarden: Duits, bereikbaar en spannend. Ook voor de toekomst houdt Opel op eigentijdse wijze vast aan de positieve waarden van zijn Duitse afkomst: Opels ‘nieuwe Duitsheid’ gaat uit van de beste Duitse traditionele waarden – toptechnologie met intense focus op functionaliteit, kwaliteit en betrouwbaarheid – en verrijkt die met warmte en een open geest. De Opel GT X Experimental is geïnspireerd door Opels innovatieve instelling, belichaamt de essentie van het rijke erfgoed van het merk en belooft een opwindende toekomst. De auto verenigt uitstekende Duitse technologie, kwaliteit en precisie met visionaire innovaties en geeft daarmee een kijkje in de toekomst van hoe nieuwe Opels van rond 2025 er uitzien: gedurfd, met pure vormgeving, maar ook extreem bereikbaar en klantgericht.

Het is niet toevallig dat Opel besloot om zijn toekomstvisie symbolisch vorm te geven als een compacte SUV van slechts 4.063 mm lang (wielbasis: 2.625 mm; breedte 1.830 mm; hoogte (inclusief antenne): 1.528 mm). SUV’s zijn immers de populairste modellen en Opel wil dergelijke modellen bereikbaar maken voor een groot publiek. Maar daarvoor moeten SUV’s ook efficiënter zijn dan ooit. Daarom is de Opel GT X Experimental gebouwd rond een lichtgewichtstructuur, is hij compacter en voorzien van 17-inchwielen die veel groter lijken – voor optimaal rijcomfort, maar ook voor een spannende uitstraling. In lijn met het PACE!-plan, dat van elk model van Opel al vanaf 2024 een versie met elektrische aandrijving belooft, is de GT X Experimental een volledig elektrische auto, voorzien van een compacte 50 kWh lithium-ion-batterij van de nieuwste generatie, met de mogelijkheid van inductieladen. Omdat de innovaties bereikbaar moeten zijn voor het grote publiek, is de auto niet volledig autonoom, maar biedt hij autonome rijfunctie op niveau 3 – dat wil zeggen dat hij in elk opzicht autonoom kan rijden, maar dat de bestuurder moet kunnen reageren wanneer ingrijpen noodzakelijk is.

De Opel GT X Experimental presenteert innovatieve technologie met verfijnde eenvoud. Mark Adams, Vice President Design van Opel, en zijn designteam hebben een complete filosofie ontwikkeld voor Opels kenmerkende, Duitse design, dat puurheid verenigt met brutaliteit. In de GT X Experimental stelden ze zich bij elke gebruikelijke functie en elke component van de auto de vraag of het ontwerp ervan verder kon worden vereenvoudigd door overbodige elementen weg te laten. Dit proces noemt het designteam ‘optische detox’.

Plaats op:
Datum: 29 augustus 2018
Bron: Opel Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
06-08-2018 Nieuws Opel geeft nieuwe gezicht vorm met Opel GT X Experimental
13-07-2018 Nieuws Opel toont nieuwe merkvisie met Brand Concept voertuig
13-05-2019 Nieuws Opel Grandland X Hybrid4
24-10-2018 Nieuws Opel 'Vizor' voor elektrische en autonome auto's
07-12-2018 Nieuws Opel 120 jaar actief als autofabrikant
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,09 seconden.