Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.
 

De grootste financiële instelling van Europa, Crédit Agricole, gaat de Nederlandse autoleasemarkt openbreken. Nieuwe Europese financiële wetgeving (IFRS 16) schrijft voor dat bedrijven straks alle leasecontracten - dus ook die van auto’s - op de balans moeten zetten.

Hierdoor wordt het voor de zakelijke rijder zeer aantrekkelijk om in plaats van nieuwe auto’s jong gebruikte auto’s met luxe optiepakketten uit het buitenland te gaan rijden. Findio Lease, onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland, gaat deze jong gebruikte auto’s aanbieden in de financial lease. Dat kan de balansschuld met tientallen procenten drukken, omdat de jong gebruikte auto’s met een lagere waarde op de balans kunnen worden gezet dan nieuwe modellen.

Import 200.000 auto’s
De jong gebruikte auto’s worden naar Nederland gehaald door de nieuwe importlijn Auto Import Garant, gevestigd in Breukelen langs rijksweg A2. De BOVAG verwacht dat er dit jaar 200.000 gebruikte automobielen uit het buitenland zullen worden geïmporteerd vanwege onvoldoende beschikbaarheid in Nederland zelf.

Om in te spelen op de sterk groeiende vraag naar auto’s jonger dan twee jaar oud, biedt Auto Import Garant in samenwerking met financieringsmaatschappij Findio voor Auto de financial lease aan. “De internationale politiewaakhond voor financiële verslaggeving IABS komt volgend jaar met nieuwe regelgeving rond leaseconstructies”, aldus Frank Kamminga, directeur van Auto Import Garant.

Jong gebruikte auto’s
“Die nieuwe regel - IFRS 16 geheten - bepaalt dat bedrijven alle leasecontracten als schuld op de balans moeten zetten. Dit schrikt veel bedrijven af. Daarom bieden wij nu een alternatief: jong gebruikte auto’s met luxe optiepakketten en lage kilometerstanden waar de kop al vanaf is. Die zijn een stuk voordeliger en kunnen voor een veel lager bedrag op de balans worden gezet. Dit scheelt al gauw tientallen procenten.”

Findio voor Auto, specialist in de financiële dienstverlening voor de automotive branche, is overtuigd van het concept en biedt de mogelijkheid om de ‘jonge buitenlander’ te leasen. Findio voor Auto is onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V. (CACF NL), marktleider in consumentenkrediet in Nederland. CACF NL is op haar beurt weer een dochter van Crédit Agricole S.A., een van de grootste financiële instellingen ter wereld.Frank en Fleur Kamminga van Auto Import Garant

Plaats op:
Datum: 28 augustus 2018
Bron: Auto Import Garant
Gerelateerde artikelen  
14-05-2018 Nieuws Buitenlandse occasion beter verkrijgbaar in Nederland
25-04-2018 Nieuws Afschaffen BPM leidt niet tot minder import
04-04-2016 Nieuws Zorgeloos voertuigen importeren uit Europa
12-04-2018 Nieuws Import record in het eerste kwartaal van 2018
13-05-2019 Nieuws Private leasecontracten onder veilinghamer
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,12 seconden.