Nieuws  
( * ) Verplichte Velden
U kunt een bekende attenderen op het artikel. Geef het e-mailadres op van degene aan wie u de link wilt sturen. Daarbij kunt u, als u dat wilt, een commentaar schrijven.
E-mailadres van geadresseerde:*
Uw e-mailadres:*
Commentaar:
Verificatie:*
Geef de code van de afbeelding in exact zoals weergegeven. De code is niet hoofdlettergevoelig en kan geen nul bevatten.

Het lijkt bijna te onwaarschijnlijk om waar te zijn, maar onderzoek (Branchemonitor Schadesector 2018-2030) heeft uitgewezen dat hoe meer veiligheidssystemen er in een auto actief zijn, hoe vaker er sprake is van schades. Van de auto's zonder actieve veiligheidssystemen rijdt jaarlijks 14 procent schade. Dat wordt vervolgens 23 procent als er vier actieve veiligheidssystemen aan boord zijn. Belangrijkste reden daarvan is dat de bestuurder te veel vertrouwt op de systemen en minder goed zelf oplet. En dan is een paaltje snel geraakt… Die extra schades belopen zo’n 125 miljoen euro, volgens de schattingen van het onderzoek.

Volgens de onderzoekers komt het toenemende aantal schades ook dat doordat de technologie nog niet goed genoeg werkt. De onderzochte systemen, remsystemen, rijstrookassistentie en parkeersensoren, zijn met name nog niet helemaal goed uitontwikkeld. In 2025 komt naar verwachting het totale schadebedrag uit op 1,65 miljard euro. Dat is 250 miljoen euro meer dan nu. De helft daarvan zou toe te dichten zijn aan de extra schades als gevolg van deze veiligheidssystemen in auto's.

Doordat de auto’s steeds meer van deze systemen aan boord krijgen, zijn de gevolgen bij schade ook groter. Het gaat niet meer alleen om ‘eenvoudige’ schade (een nieuwe bumper bijvoorbeeld), maar ook de intelligente elektronica van de sensorsystemen moet worden vervangen. Het zal volgens het onderzoek nog tot na 2025 duren voordat de systemen zodanig goed werken en bestuurders eraan gewend zijn (én ermee kunnen omgaan), dat de berijders er maximaal van profiteren en de schades zullen afnemen. Het gebrek aan kennis bij automobilisten is nu namelijk nog een behoorlijk probleem.

Plaats op:
Datum: 3 september 2018
Bron: AutoleaseWereld
Gerelateerde artikelen  
29-01-2008 Nieuws mannen tot 20 jaar: vaak en veel schade
01-10-2010 Nieuws Euro NCAP bekroont veiligheidssystemen
07-02-2012 Nieuws Sensoren maken schadeherstel steeds duurder
02-12-2012 Nieuws Noordlease met top10 van schadegevallen
09-03-2010 Nieuws ING: Vaker sterretje in voorruit met winterbanden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,01 seconden.