Nieuws  

De nieuwe Kia ProCeed koppelt opwindend design aan de ruimte en veelzijdigheid van een stationwagon in een vijfdeurs shooting brake-carrosserie. De ProCeed wordt vandaag onthuld, voorafgaand aan zijn publieke debuut tijdens de Autosalon van Parijs 2018. Begin 2019 start de verkoop in Europa.Emilio Herrera, Chief Operating Officer bij Kia Motors Europe: “De ProCeed is een auto die alles belichaamt waar Kia voor staat. Zijn fraaie shooting brake-carrosserie biedt een ongekende combinatie van design, ruimte en veelzijdigheid, waardoor dit model een unieke plek inneemt in het segment van middelgrote gezinsauto’s. Ontwikkeld op Europese wegen, voor Europese bestuurders, zal de ProCeed veel rijplezier bieden. Het model wordt volgens de hoogste productiestandaards gebouwd in Europa en biedt ook de zekerheid van de unieke 7 jaar/150.000 km garantie van Kia.”

Het model deelt zijn naam met de tweede generatie Kia pro_cee’d driedeurs coupé en is ontworpen en ontwikkeld in Europa. Het is een product van de Europese design-, productontwikkelings- en R&D-teams van Kia in Frankfurt, Duitsland. De ProCeed zal worden gebouwd in de Slowaakse fabriek van het merk in Žilina. Daar worden ook de Kia Ceed en Ceed Sportswagon gebouwd die eerder dit jaar werden geïntroduceerd.

In lijn met zijn gedurfd design en zijn op sportiviteit gerichte techniek wordt de sportiefste telg van de nieuwe Ceed-modelreeks uitsluitend leverbaar als GT-Line en high-performance GT.

Herrera: “Als onderdeel van de uitgebreide Ceed-modelreeks levert de ProCeed een belangrijke bijdrage aan de continue groei van Kia in Europa. Sinds 2006 zijn meer dan 1,3 miljoen exemplaren van de Ceed-modelreeks verkocht in Europa, waarmee het één van de best verkochte modellen van het merk is naast de Sportage. De ProCeed maakt de aantrekkingskracht van de Ceed-reeks nog groter.”

De productie van de ProCeed shooting brake start in november en de verkoop gaat in Europa van start in het eerste kwartaal van 2019.

Plaats op:
Datum: 14 september 2018
Bron: Kia Motors Nederland B.V.
Gerelateerde artikelen  
11-10-2018 Nieuws Europees debuut van volledig elektrische Kia e-Niro crossover
21-09-2018 Nieuws Kia presenteert nieuwe Ceed GT
27-03-2019 Nieuws Gehele Ceed line-up wint Red Dot Design Award
04-02-2019 Nieuws Kia wint iF-designprijs
07-03-2018 Nieuws Wereldpremière Kia Ceed Sportswagon in Genève
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,1 seconden.