Nieuws  
 

RAM Mobile Data uit Utrecht heeft een nieuwe standalone track-and-trace oplossing aan Rijkswaterstaat geleverd. RAM vervangt in circa 400 voertuigen en motoren alle oude systemen door het nieuwe voertuigsysteem.

Vanuit vijf regionale verkeerscentrales en een landelijke, en met de inzet van 260 weginspecteurs wordt 24 uur per dag gewaakt over de veiligheid en doorstroming op de Nederlandse snelwegen. Deze mannen en vrouwen zijn onmisbaar in dat proces. Rijkswaterstaat en provincies werken hierin intensief samen. De vijf regionale verkeerscentrales hebben realtime inzicht in de positie van alle weginspecteurs. Hiermee kunnen zij voor gedegen ‘Incident Management’ direct de juiste inspecteur naar de juiste plek sturen. Het nieuwe zogenaamde ‘RWS track-and-trace’ systeem is zo ingericht dat ook provincies eenvoudig van het nieuwe systeem gebruik kunnen maken. Het nieuwe systeem verhoogt de efficiency in de samenwerking tussen Rijkswaterstaat en Provincies, wat weggebruikers ten goede komt. Naast Rijkswaterstaat is een aantal provincies inmiddels overgegaan op de nieuwe oplossing.RAM heeft het RWS track-and-trace systeem en de bijbehorende data in het beveiligde en gecertificeerde datacenter ondergebracht. Dit bleek de beste manier om de privacy en veiligheid van de gegevens te borgen. Tevens voldoet RAM hiermee aan de voor Rijkswaterstaat belangrijke regelgeving rondom veiligheid en privacy, de BIR (Baseline Informatie Registratie). Via een beveiligde verbinding kunnen voertuigdata op een veilige manier worden uitgewisseld en inzichtelijk worden gemaakt.
 
Naast het voertuig gebonden GPS-systeem en de Weginspecteur-app bestaat het RWS-systeem uit een persoonlijke assistentieknop. Dit separate mobiele device stelt de weginspecteur in staat om ook buiten het voertuig ondersteuning te krijgen.

Tot slot biedt de track-and-trace toepassing de mogelijkheid om een koppeling te maken met de kilometerteller in het voertuig. Met deze optie kunnen afwijkingen in kilometerstanden in de rapportages voorkomen worden, wat aanzienlijk kan besparen op administratieve lasten.

Plaats op:
Datum: 21 september 2018
Bron: RAM track-and-trace
Gerelateerde artikelen  
05-12-2011 Nieuws MijnBandenstatus.nl (Euromaster) wint prijs Rijkswaterstaat
20-08-2013 Nieuws Decos visualiseert concrete besparingen op wagenpark
11-03-2012 Achtergrondartikelen Spotmaster introduceert vaste all-inprijs track & trace
23-12-2010 Nieuws C-Track koppelt track-and-trace aan navigatie
07-04-2011 Nieuws Nieuwe mobiele beurslead-registratiesysteem voor Mercedes
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,3 seconden.