Nieuws  

ALD Automotive is als partner betrokken bij het nieuwe BNR-programma Spitsbrekers. Met Spitsbrekers gaat BNR op zoek naar slimme, inspirerende initiatieven van bedrijven om de files te omzeilen en zo de BV Nederland vooruit te helpen. ALD hoopt naast eigen succesvolle file vermijdende projecten zoals filesporten (het aanbieden van sportfaciliteiten tijdens de avondspits) nieuwe ideeën op te doen om het fileleed te verzachten.

Lonneke van der Horst, Marketing en Strategy Director bij ALD Automotive: “Steeds meer bedrijven vragen ons om mee te denken over hoe ze mobiliteit aan kunnen laten sluiten op de behoefte van de individuele werknemer. Het draait daarbij om vrijheid, flexibiliteit en efficiency: iedere dag kunnen kiezen tussen een auto, het OV en bijvoorbeeld een e-bike. Dat is niet alleen een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde, maar ook een goede manier om de filedruk te verlichten. Maar we weten dat dit slechts een deel van de oplossing is. Wij hebben ons daarom aan Spitsbrekers verbonden, om samen met BNR en onze coalitiepartners op zoek te gaan nieuwe, innovatieve oplossingen om files het hoofd te bieden. Dat lukt alleen als we met alle partijen, van leaserijder tot overheid, samenwerken.”

Naast ALD Automotive hebben ANWB en MoveMove zich ook als partner aan dit initiatief verbonden.

De reden dat BNR dit thema aanpakt is duidelijk. Hoofdredacteur Sjors Fröhlich zegt hierover: “Mobiliteit is voor onze luisteraars een belangrijk thema. Met Spitsbrekers gaan we daarom op zoek naar slimme, inspirerende initiatieven van bedrijven om de files te omzeilen. Zo helpen we de BV Nederland vooruit. Dat past goed bij een zender als BNR Nieuwsradio, die graag in oplossingen denkt en met ondernemers in gesprek gaat.”

Bedrijven en organisaties met een slimme oplossing om hun werknemers de files te laten vermijden kunnen zich inschrijven voor de Spitsbrekers-competitie. De jury van Spitsbrekers bestaat uit vier mobiliteitsexperts. Carlo van de Weijer is directeur van het onderzoeksgebied 'Smart Mobility' aan TU Eindhoven. Jos Hollestelle is mobiliteitsexpert bij Breikers, die de impact gaan meten. Gerard Tertoolen is verkeerspsycholoog bij XTNT, en Tineke Netelenbos is oud-Minister Verkeer en Waterstaat. Samen beoordelen zij de bedrijven die zich aanmelden. De bedrijven met de beste initiatieven hoor je wekelijks op BNR Nieuwsradio en maken kans op de titel Spitsbreker van het Jaar.

Spitsuur-presentator Roos Abelman neemt meteen de uitdaging aan en laat tijdens de Mobility Week een week lang de auto staan en komt op de fiets naar BNR. Dagelijks fietst zij 20 km heen en terug. Met de Fiets Challenge roept BNR professionals, managers en ondernemers op om ook een week op de fiets te gaan. Op Vrijdag Fietsdag daagt BNR hele afdelingen uit om op de fiets te komen. Speciaal voor Vrijdag Fietsdag wordt de #vrimibo veranderd in #fiemibo.

BNR Spitsbrekers is elke donderdag te beluisteren tijdens Spitsuur op BNR Nieuwsradio om 17.20 uur. Meer informatie is te vinden op spitsbrekers.nl


Plaats op:
Datum: 25 september 2018
Bron: ALD Automotive
Gerelateerde artikelen  
24-09-2018 Nieuws BNR Nieuwsradio lanceert Spitsbrekers tijdens Mobility Week
08-12-2017 Nieuws ALD en Microsoft partneren in slimme mobiliteitsoplossingen
29-03-2016 Nieuws Werknemer krijgt steeds meer regie over mobiliteit
17-05-2019 Nieuws Politie Oost-Nederland gaat voor schoon reizen met snelle e-bike
04-09-2008 Nieuws Athlon Car Lease draagt bij aan filevrije dag
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,12 seconden.