Nieuws  
 

Op een terrein van 520 hectare wordt sinds het voorjaar van 2015 gebouwd aan een nieuwe testlocatie van Daimler. “Immendingen gaat een sleutelrol spelen bij de ontwikkeling van de mobiliteit van de toekomst. Hier brengen we onze wereldwijde testactiviteiten samen en gaan we onder meer alternatieve aandrijvingen zoals hybride en elektrische auto’s van het product- en technologiemerk EQ ontwikkelen, alsmede toekomstige assistentiesystemen en autonome rijfuncties testen”, aldus Dieter Zetsche, bestuursvoorzitter van Daimler AG en hoofd van Mercedes-Benz Cars.

“Met de opening van het test- en technologiecentrum van Daimler in Immendingen openen we tegelijkertijd een deur naar de toekomst. Hier bundelt Daimler competenties, met als doel nieuwe technologieën en voertuigen te ontwikkelen en te testen op één locatie. Met de bouw van een ultramodern technologiecentrum heeft Immendingen een compleet nieuw economisch perspectief gekregen en het is zodoende een uitstekend voorbeeld van een succesvolle structurele verandering”, zo zei bondskanselier Angela Merkel tijdens de openingsceremonie.

Doorontwikkeling
Er worden in totaal circa 300 nieuwe banen gecreëerd bij Daimler. Nu al ontwikkelen en testen 170 medewerkers op dertig verschillende testbanen, waar uiteenlopende rijomstandigheden gesimuleerd kunnen worden. De nadruk ligt daarbij op vier strategische toekomstgebieden: connectiviteit (connected), autonoom rijden (autonomous), flexibel gebruik (shared) en elektrisch rijden (electric).

Met het zogeheten Bertha-terrein (Bereich zum Erproben und Testen von und mit hochautomatisierten Fahrzeugen) kunnen de engineers beschikken over een testparcours van 100.000 vierkante meter dat specifiek is ontworpen voor alle aspecten van autonoom rijden. De tests die hier worden uitgevoerd zijn met name gericht op geautomatiseerde rij- en veiligheidsfuncties van de huidige en toekomstige rijassistentiesystemen op de weg naar autonoom rijden. Uitdagende en complexe verkeerssituaties kunnen hier zeer nauwkeurig worden nagebootst, net zo vaak als nodig is.


Plaats op:
Datum: 26 september 2018
Bron: Daimler
Gerelateerde artikelen  
03-02-2017 Nieuws Daimler en Uber gaan samenwerken aan meer autonome auto’s
18-04-2019 Nieuws Eerste steen van accufabriek Mercedes-Benz Cars
05-03-2019 Nieuws Daimler AG en BMW Group streven naar langdurige samenwerking
29-04-2011 Nieuws Glansrijk eerste kwartaal 2011 voor Daimler
25-07-2018 Nieuws Bosch en Daimler rollen autonome testvloot uit
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,13 seconden.